ANTALYA – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Antalya’nın kalecisi Boffin mi yoksa Buffon muydu diye bir an aklımızdan gelmedi değil. Gerçi son zamanlarda Galatasaray’ın rakibi olan takımlar nedendir bilinmez şampiyonlar ligi finali oynuyormuş gibi oluyorlar ama sanırım sene içerisinde hedef maçı hep büyük takımları yenmek ve bu sayede de vitrin yapmak olabilir.

Bu akşam oyuncuların istekli ve agresif oyunları biraz kaleciye biraz da dikkatsiz son vuruşlar yüzünden gole doyurmadı ama eğer bu beklenilen reaksiyon ise geç kalınmış olduğu aşikar. Oyunun büyük bir bölümünü rakip sahada oynamak güzel gibi görünse de yaratıcı ara pas ver-kaç gibi pozisyon üreten aksiyonlar yeterince olmadı ve oyun sürekli sağlı sollu döndü durdu. Çizgiye kadar inilip yaya doğru sert ortalar veya hava topuna hakim bir uzun olmayınca tehlike de yaratamadık. Ne zaman Şener bir kere sol beki geçip orta yapabildi ve Mustafa olması gerektiği yerdeydi. Golden önce çektiği zımba şut tam kalecinin üzerine gitti, resmen ona isabet ettirmek istercesine duvara çarpar gibi çaptı, sadece 30 cm sağa ya da sola gitse kalecinin dokunma şansı bile olamayacaktı. Direkten dönen toplar da şanssızlıktı ama önemli olan tek gol ile olsa moral için alınacak 3 puandı.

Özellikle Mustafa’nın girmesi Halil’in çok gezgin olması sebebiyle defansın dengesi bozuldu ve bu ikilinin daha fazla oynayarak güzel bir ikili ortaya çıkması muhtemel. Elmander’in orta sahaya yaptığı katkıyı hatırlayanalar olacaktır, yeni bu tip oyuncu geçliğiyle birlikte Halil Olabilir. Umarım bonservislerinde sorun yoktur da elimizden kaçırmayız.

Son iki senedir Galatasaray taraftarını ve camiasını düşürmek istedikleri bir tuzak var, o da Fatih Terim ile yolların ayrılmasını sağlamak. Galatasaray’a kötülük yapmak isteyenlerin uzun vadeli sinsi planları budur. Bu tuzağa maalesef taraftar grubu da düşmüştür. Tüm yaşananalar ortada iken, takımın üzerine her koldan saldırılırken ve yönetimin de arsalar, Kemerburgaz Riva ve Florya sebebiyle seslerini fazla çıkaramamaları sebebiyle bir çok tutarsız ve ilklerin yaşandığı hakem kararlarıyla bir çok puanımız doğrudan veya dolaylı olarak iç edildi. Fatih Terim kendi emekliliğini isteye kadar ona uygun olan yönetimlerle çalışmaya devam etmelidir. Manchester United takımının Alex Ferguson sonrası nasıl güç kaybettiğini iyi izleyin.

Yine söylüyorum bu devran hep böyle gitmeyecek. Ben bu haftadan sonra her hafta tekrar tekrar şu cümlemi yazacağım;

“Hata yaparsak biz yaparız ve biz yeniliriz bu da futbolda var ama tarihin en tutarsız hakem kararları bize karşı bir sezona sığdı ve bu çok normalmiş gibi yapan tüm yüzsüzleri tarih yazacak.” Bizim maçlarımızı Fatih Terim Kazandırır da Fatih Terim kaybettirir de!

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:
Muslera
Puan: 6.0

Defans hattı:
Ömer Donk Marcao Şener
Puan: 6.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:
Emre K. Gedson Emre A. Kerem Etebo
Puan: 6.0

Hücum hattı:
Halil
Puan: 7.0

Fatih Terim:
Puan: 8.0

Atanmışlar:
Puan: Yok

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours