ANKARAGÜCÜ – GALATASARAY MAÇI NOTLARI

3 min read

Bazı kayıplar hayırlı olabilir, Galatasaray iyi futbol oynamadı tamam bunu inkar edecek halimiz yok ama futbol kurallarının tüm deneysel kararlarını ve tüm hakem facialarını neden sürekli biz yaşıyoruz. Genel olarak çok kolay geçmesi beklenen maçlarda puan kaybedilmesi tarih boyunca yaşanan bir gerçek. Ama oynamak isteyen takım karşısına oyunu soğutmak ve süre çalmak isteyen, ayağı kırılmış veya kafası kopmuş gibi davranan oyunculardan gına geldi artık. Kalecinin 6 saniye kuralı hemen hemen her maçta en az 10 kere yaşanıyor ve bu maçta daha başlar başlamaz hem kaleci hemde taç atışları ile işkence yaptılar. Hakemi görevi eskiden oyunu oynatmak, oyunu oynamak isteyen takımın yanında olmaktı. Mustafanın kırmızı kartında hakem dirseğini gösterdi ama ortada dirsek değil kolun açık olması ebebiyle gelip kafasını çarpan oyuncu vardı. Dirsek vurmak kolun arkaya savrulmasıyla gerçekleşir yana açılması ise faule sebebiyet verir ve sarı karttır. Bunun en güzel örneğini de zaten bizim Falcao yaşadı. İki kere kolunu açtı iki sarıdan atıldı. Aynı hakem daha geçen hafta herkesin gördüğü dirseği görmemiş VAR daki operasyoncu gözünü kapatmıştı. 

AFGalatasaray notlarına gelince;

Kaleci:

Muslera penaltıda %50 ye yatıyor her zaman. Tutmadı bu seferki tercihi. Takım çok kötü başladığı için olacak bu sefer katkısı olmadı.

Puan: 6.0

Defans hattı:

Marcao’yu vücut çalımı yediği ve yediğimiz ikinci gol için herkes suçlayacak ama stoperler için bu tarz pozisyonlar her zaman zordur. Rakip oyuncu da hem çalımda hem de vuruşta en iyisini yapınca yapacak bir şey de kalmadı.

Puan: 5.0

Mutlaka okuyun; UEFA NE YAPAR?

Orta saha:

Orta sahada Etebo ile kısır oğlu kısır bir takımız çünkü Gedson da hazır değil ve tek yaratıcılık ona kalıyor. Arda geldiği günden beri en kötü maçını oynadı. Penaltı pozisyonuda oyuncuya doğrudan ayak darbesi yoktu belki ama vücuttan kısa mesafede sekerek ele temasa VAR ile verirlerdi zaten.

Puan: 4.0

Hücum hattı:

Mustafa Muhammed biraz tutuk başladı ama Onyekuru’nun kafa vuruşu belki de ona denk gelmeliydi. Zannedersem şut atamadan atıldı oyundan. Bu onun için Türkiye’deki unutulmayacak hakem deneyimi oldu. En kötüsü en az iki maç oynayamayacak olması.
Puan: 5.5

Fatih Terim:

Fatih hoca da tüm takım gibi bugün kötü idi. Kazanan 11 burada patladı. Yaptığı hamle çılgınca idi çalışmayan orta saha ve kanatlar iken değişmeyen de onlar oldu. Taylan, Kerem, Fegouli hatta B… da ile bile ikinci yarıya başlamalıydı.
Puan: 4.5

Atanmışlar:

Galatasaray’ı deneme tahtası yapıp hakemlik adı altında doğramak kimsenin haddi değildir. Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.

Puan: YOK

http://www.galatasaray.org

cimbom
GS LOGO

+ There are no comments

Add yours