RENKLER & RENKLER

3 min read

Hayattan alırsanız renkleri geriye neyi kalır ki. Eskiden trafikte arada bir renkli otomobiller görürdüm, şimdilerde tek tük kaldılar o kalanlar da kırmızı olanlar. Şöyle uzaktan herhangi bir otoparka baktığınızda araçların yarıdan fazlasının beyaz, kalan yarısını da gri, siyah veya benzerlerinin olduğunu görürsünüz.

Otomobil Kriteri

İnsanların seçtiği renkler eğer ruh halleri ile ilgiliyse toplum olarak iç karartıcı renksiz bir hayat yaşıyoruz demektir. Bu otomobillerdeki renk meselesini bizim kafamıza kim soktu ise 2. el satarken veya takas yaparken daha kolay elden çıkarılabileceği ve daha değerli olduğu söylendi hep. Otomobili bile yatırım aracı olarak görüyoruz ama giderlerini hesap etmeden sadece alış ve satışı üzerinden yapılan bu hesap insanın istediği renkte araba almasını da engelliyor.

renkler

ilginizi çekebilir; FARKLI OLMAK ZENGİNLİKTİR

Eskiden arabalar boyanırdı, kullanılan malzemelerin kalitesi ile ilgili miydi bilmem ama artık fabrikadan nasıl çıktı ise sonuna kadar da aynı renk ile gidiyor. Ben kampanya sebebiyle mevcut olan bir otomobili tercih etmek zorunda kaldım ama seçme lüksüm olsa güzel bir mavi lacivert arası bir renk seçerdim. Ülkemiz dört mevsimi aynı anda yaşayabilen ve güneş açısından iyi bir konumda olduğu sebebiyle ışığı bol bir gökyüzüne sahibiz. Birde takımının renkleri diye bir şey var. Tamam sahada öyle olabilir ama hayatın diğer alanlarında diğer renkleri neden kısıtlayayım ki kendime.
Kıyafetler de dahil olmak üzere eşyalarımızın bir çoğu ya koyu ya da ara renkler. Erkeklerin giydiği takımların renkleri gri veya lacivert tonları, cep telefonlarının bir çoğu siyah, gri veya gümüş. Bunlar ve benzeri daha pek çok konuda da renkler bizden gitmiş. Bir de hepimizin mutlaka sevdiği gökkuşağını düşünün. Gün batımını, denizi, ormanı, sonbaharı ve gökyüzünü düşününce bu kadar renkli bir Dünya içerisinde yazık ediyoruz kendimize.

renkler

Cinsiyetin Rengi

Mavi ve Pembe ise daha doğuştan yasaklanıyor neredeyse. Kadın ve erkek renkleri de büyüyene kadar öyle bir işleniyor ki beynimize pembe düşmanı oluyoruz biz erkekler. Hayatımızda dişi ve erkek renkleri var resmen. Bir de siyah beyaz resimler var, kara kalem olarak ilk zamanlar kömürden kalemler olduğundan makul olabilir ama günümüz için benim tek kriterim GÖZÜM. O nasıl görüyorsa, hangi renkte, hangi pikselde ve hangi açıda en doğrusu da en güzeli de odur. HAYATIMIZDA DA GÖZÜMÜZDE DE RENKLER EKSİK OLMASIN.

ilginizi çekebilir; YEŞİLLİK OLSUN

renkler

+ There are no comments

Add yours