2. DALGANIN RÜZGARI

2 min read

Covid-19 pandemisi yaşanırken herkesin kullandığı malum bir vaka yayılma haritası var. Bu haritaya dikkatlice baktığınızda virüsün daha çok gelişmiş ülkelerde etkin olduğu gözlemleniyor. Hatta bu ülkeler teknoloji, bilim, sanayi, silah sanayi, demokrasi vs. ne varsa hepsinde öndeler.

Medeniyet Dediğin

Acaba bu ülkeler sandığımız kadar gelişmemişte tüm dünyayı mı kandırmışlar. Bu tip ülkelerde sağlık, eğitim, bilim, medeniyet, temizlik ve sosyalleşmenin en üst seviyede olması geremez mi? Evet öyle olmalı ama bu ayırımı yapacak bir test önümüzde yaşanıyor.

Adam Olana Tek Sefer Yeter

Bu şöyle bir test; bu süreçte virüsün nasıl bulaştığı, hangi tedbirlerle kontrol altına alındığı, acil servislerde neler yaşandığı ve birçok acı kayıpların olduğunu tüm devletler ile birlikte yaşadık ama öğrendik mi acaba? Şimdi YENİ NORMAL adını verdiğimiz bir süreç başladığında gözümüzün önünde yaşananlardan ders çıkarmayan ve 2. dalganın rüzgârı olan bir toplum maalesef yukarıda saydığım kriterlerden en önemlisi olan eğitimini ve görgüsünü tamamlayamamış olduğunu ilan etmiş olacak.

2. Dalganın Rüzgârı

İnsanların kafatasındaki organın işlevsel olmaması, belki de gelecekte ya da halen topluma faydalı olmaya çalışan insanların canlarına, birçok kaybedilen ekonomik değerlere mal oluyor. İşte o yüzden nitelikli azınlık niteliksiz çoğunluğa tercih edilmelidir. Sayı olarak çok olmak sadece 2. dalgaya rüzgâr olmaktan öteye gidemiyor.

Gelin biraz düşünün, aklınızı azıcık çalıştırın ve lütfen rüzgâr ekmeyin.

+ There are no comments

Add yours